PÅSKETIPS

28. mars 2023

TA VARE PÅ HUDEN I PÅSKESOLEN

 

Med påsken rett rundt hjørnet, er det viktig å huske på å beskytte huden din mot solskader når du nyter utendørsaktiviteter både om du er på fjellet og i byen.  

Selv om solen er deilig og varm, kan den også forårsake skade på hudcellene våre og forårsake alt fra solbrenthet til mer alvorlige solskader.  I dette blogginnlegget vil vi se på noen hudtips for å beskytte huden din i påskesolen, med fokus på solfaktor og antioksidanter. 

 

SOLFAKTOR

Solfaktor er et av de viktigste verktøyene for å beskytte huden mot solskader. Solfaktor fungerer ved å blokkere de skadelige UV-strålene fra solen. Det finnes solbeskyttelse i alle former og farger. Vi anbefaler å velge type ut ifra formål og hudtilstand. Har du en solbeskyttelse du er fornøyd med vil du naturligvis bruke den oftere og det er nemlig et viktig tips. Gjenta ofte! Faktoren slutter nemlig å virke. Påfør derfor gjentagende hver 2-3 time, særlig ved soleksponering/utendørsaktivitet. Husk at UVA stråler skinner gjennom vindu/bilrute, også på grå dager. UVA = aldring av huden. HEV stråler fra mobil og pc skjerm er heller ikke heldig for hud eller øyne. Velg derfor en bredspektret solkrem med en faktor på minimum 30.  

Vi har en rekke solbeskyttelsesprodukter i klinikken som er ideelle for påskeferien.  

Her er noen favoritter: 

 

 

ANTIOKSIDANTER

Antioksidanter spiller også en viktig rolle i å beskytte huden mot solskader. Antioksidanter fungerer ved å nøytralisere frie radikaler som dannes når huden utsettes for UV-stråler og andre skadelige faktorer som f.eks stress, eksos etc. Disse frie radikalene kan skade hudcellene og forårsake tegn på aldring som rynker, fine linjer og pigmentering, men også alvorlig celleskade. 

Noen favoritt antioksidantprodukter: 

SOLVETT

Det er også viktig å ta andre forholdsregler for å beskytte huden din mot solskader. Prøv å unngå direkte sollys mellom kl 12 og 15 når solen er på sitt sterkeste. Bruk solhatt eller caps for å beskytte ansiktet og bruk solbriller for å beskytte øynene. Hvis du skal være i solen veldig lenge, kan det være lurt å bruke klær som beskytter huden din mot UV-stråler. 

 

Her er en liten oppsummering for å beskytte huden din i påskesolen: 

  1. Bruk solfaktor – Solfaktor er en av de viktigste tingene du kan bruke for å beskytte huden din mot solskader. Sørg for å bruke en solfaktor med en SPF på minst 30, og påfør den jevnlig gjennom dagen, ca hver andre time. Velg produkter med antioksidanter  – Antioksidanter bidrar til å beskytte huden din mot frie radikaler som kan forårsake bl.a aldring og hudkreft. 
  1. Beskytt ansiktet – Ansiktet og hodet er ofte de områdene som er mest utsatt for solskader. Bruk en solhatt eller caps for å beskytte mot direkte sollys. 
  1. Bruk solbriller – Solbriller beskytter øynene dine mot solskader, men de beskytter også huden rundt øynene dine. Velg solbriller som blokkerer 100% av UV-strålene. 
  1. Unngå direkte sollys mellom kl. 12 og 15 – Solen er på sitt sterkeste mellom kl. 12 og 15, så det er best å unngå å være i direkte sollys i denne perioden. Og ikke glem å kos deg og nyt starten på våren. 

 

ØNSKER DERE ALLE EN NYDELIG PÅSKEFERIE <3 

Del innlegg:

Få siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og tilbud rett i innboksen din.