Laser & IPL

OM BEHANDLINGENE

Vi tilbyr laserbehandlinger med vår verdensledende laser Gentlelase pro-u. Med denne laseren kan vi permanent redusere hår på en skånsomt og effektivt måte. 

Vi tilbyr også behandling med IPL, som er en svært effektiv behandling på bl.a sprengte blodkar.

Behandlingene utførres av våre behandlere med lang erfaring 

Laserbehandling med vår splitter nye GentleLase Pro-U® er hårfjerning i Elite-klassen!

Med denne laseren kan vi tilby lynrask hårfjerning i ansikt og på kropp. Behandlingstiden er markedets korteste og resultatet er 70-90% reduksjon av hårveksten på en trygg, effektiv og skånsom måte. Laseren har innebygd kjølefunksjon som minimerer ubehag under behandlingen.

Antall behandlinger og intervall:

Behandling av hår i ansikt, under armer og bikini utføres hver 6-8 uke. Andre områder behandles hver 12. uke. Dette fordi håret veksler mellom aktive og hvilende faser. Behandlingen virker kun på hår i vekstfasen, og da mange hår til enhver tid er i hvilefase tilsier dette at man trenger flere behandlinger.

Antall behandlinger beror på flere faktorer, som område, hudtype, hårfarge/-tykkelse, hormoner, medisinske tilstander (hirutisme, PCO, hypertrikose, etc.). Gjennomsnittlig utføres 4-6 behandlinger samt noe vedlikehold deretter.

Kan alle behandles?

Gravide og ammende kan ikke behandles. I tillegg avventes behandling i 6 mnd. Du skal ikke behandles under antibiotikakur.
Ved akne behandling med Isotretinoin eller cellegift/kjemoterapi må det gå minimum 6 måneder etter avsluttet behandling.
Vær nøye med dokumentasjon av medisinbruk og sykdom når du fyller ut samtykkeskjema  før behandling. Dette for at sykepleier skal kunne gjøre en sikkerhetsvurdering før behandling.

Hva bør du være oppmerksom på i forbindelse med behandlingen?

Skal behandlingen virke, må det være hår i hårsekkene. Du må derfor ikke bruke hårfjerningskrem, nappe eller vokse i forkant av behandling i det området du vil behandle.

Første gang du behandler er det en fordel om hårene er noe utvokst slik at behandleren kan se farge og tykkelse, etter dette kan du gjerne barbere området 1-2 dager før behandling.

Er huden solbrun på grunn av solarium, sol eller selvbruningskrem kan pigmentforandringer oppstå. Det er derfor svært viktig at du ikke har solt deg eller er solbrun før behandling, samt unngår soling 6 uker før og etter behandling. Solfaktor benyttes hver dag i 6 uker etter behandling (minimum faktor 30). Husk at man alltid eksponeres for UV-stråler så lenge det er lyst, også gjennom vindu og bilrute.

Laserbehandling for pigmenteringer og seboreisk keratose (gammelmannsflekker).

En effektiv behandling for ujevn farge/flekker i huden, i ansikt og på kropp. Fargen brytes opp av laseren og "faller av" huden 1-2 uker etter behandling. Ofte er det tilstrekkelig med kun et par behandlinger. Bemerk likevel at noen typer pigment, som melasma, er kroniske og kommer lett tilbake. Personlig oppfølging anbefales for optimalt vedlikehold av tilbakevendende pigmentproblematikk. 

Hvordan virker behandlingen?

Flerspektret lys avgir energi som opptas av hemoglobinet i blodkaret. Lyset omdannes dermed til varme som ødelegger proteinet i karveggen. Dette resulterer i at blodåren går til grunne og gradvis forsvinner etter behandling.

Hvordan utføres behandlingen?

Før behandling renses huden og det påføres en klar gelé for å forsterke lysets gjennomtrengning i huden. En glasskrystall legges mot huden og et kraftig energilys sendes ut.
Under behandlingen vil du kjenne små varme stikk, og behandlingen er gjennomført i løpet av få minutter, avhengig av hvor stort område som skal behandles.
Etter behandling kan området blir rødt og det kan oppstå lett hevelse i blodkarene. Blodkarene blir noen ganger mørkere før de forsvinner.

Hvem kan behandles?

Gravide og ammende kan ikke behandles med IPulse IPL. I tillegg avventes behandling i 6 mnd.
Ved akne behandling med Isotretinoin må det gå minimum 6 måneder etter overstått kur. Blødere behandles ikke og bruk av blodfortynnende medisin er en kontraindikasjon for behandling av blodkar.
Vær nøye med dokumentasjon av medisinbruk og sykdom når du fyller ut kundekort før behandling. Dette for at sykepleier også skal kunne gjøre en sikkerhetsvurdering før behandling.

Hvor mange behandlinger kreves?

Behandlingen er svært effektiv og i mange tilfeller vil man se forbedring allerede etter første behandling. Det påregnes normalt 1-3 behandlinger med 2-4 ukers intervall.

Hva skal man være oppmerksom på i forbindelse med behandlingen?

Er huden solbrun på grunn av solarium, sol eller selvbruningskrem kan pigmentforandringer oppstå. Det er derfor svært viktig at du ikke har solt deg eller er solbrun før behandling, samt unngår soling 6 uker før og etter behandling. Solfaktor benyttes hver dag i 6 uker etter behandling (minimum faktor 30). Husk at man alltid eksponeres for UV-stråler så lenge det er lyst, også gjennom vindu og bilrute.

Få siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og tilbud rett i innboksen din.