CoolSculpting®

29. mars 2022

Permanent fettfjerning uten kirurgisk inngrep

Ønsker du å bli kvitt fett som er vanskelig å fjerne, få en smalere figur eller bare føle deg  vel i dine egne klær, kan CoolSculpting være løsningen. Fettfrysing gir både helsegevinst og smalere figur. 

Hva er CoolSculpting?

En ikke-kirurgisk teknologi, hvor man relativt enkelt kan fjerne fettceller fra flere steder på kroppen: mage, lår, knær, mage, overarmer, bh-deler m.m. – og resultatet er permanent.

CoolSculpting er en nyskapende måte å forme kroppen din på ved å fryse bort uønsket fett. Det innebærer ingen kirurgi og minimal forventet rekonvalesenstid. Med over 7 millioner utførte CoolSculpting-behandlingssykluser verden over, får du et nytt syn på deg selv.

Hvordan fungerer det?

CoolSculpting- behandlingen gir nøye kontrollert kjøling på fettcellene under huden. 

Behandlede fettceller krystalliseres (fryses), og ødelegges. Kroppen vil deretter over tid rense fettet ut på en naturlig måte og fjerne disse uvirksomme cellene. 

Resultatet? En kropp med strammere former.

Fett som fryses under CoolSculpting-prosedyren

Mange av oss har fett det er vanskelig å få bort, selv med et sunt kosthold og trening.

CoolSculpting-teknologien bruker kontrollert kjøling til å sikte seg inn på og ødelegge nettopp disse fettcellene.I løpet av ukene etter behandlingen renser kroppen ut fettet på en naturlig måte og fjerner uvirksomme celler. Behandlede fettceller fjernes for godt.

Hvordan foregår behandlingen? 

Under første konsultasjon vil behandleren ta en nøye gjennomgang av hele kroppen fra forskjellige vinkler og drøfte hva som er mulig for deg og din kropp. Deretter fokusere på bestemte områder hvor du vil fjerne fett. Kroppen studeres fra forskjellige vinkler, og deretter fokusere på bestemte områder hvor du vil fjerne fett.

Slik foregår behandlingen: 

Fordelen med CoolSculpting er at du kan fjerne uønsket fett på hele kroppen uten risiko uten operasjon – og at du kan fortsette med dagens gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Under behandlingen bruker vi forskjellige applikatorer når vi behandler et område. Applikatoren har samme plassering gjennom hele behandlingen, og når vi legger en applikator mot kroppen din, regnes det derfor som én påføring.

Vanligvis ser vi imidlertid at et område som ‘sidefeltene’ krever to påføringer per side, mens ‘grevinneheng-armer’ krever én påføring per arm. 

For noen kan en tilpasset behandlingsplan bestå av flere behandlinger. For eksempel å fryse bort fett fra innsiden og/eller utsiden av låret, og deretter bli kvitt de gjenstridige «bilringene» eller «muffinsmagen». Men først bestiller du en uforpliktende konsultasjonstime. 

Hvor kald er CoolSculpting-behandlingen? 

Behandlingen kan være litt kald. Selv om du kan føle intens kulde i begynnelsen, vil denne følelsen vanligvis avta etter hvert som området blir numment. Siden de fleste applikatorene bruker et vakuum til å suge fettvev inn i applikatoren, kan du også føle litt trekking, napping og/eller svak klyping. En gelepute og applikator settes på området. 

Ingen kropp er lik

CoolSculpting-behandleren lager en behandlingsplan sammen med deg som er skreddersydd for din kropp. Med forskjellige applikatorer å velge mellom, kan behandleren hjelpe til med å oppnå ønskede resultater.

   

Hvordan kan resultatet være permanent? 

Nesten for godt til å være sant. Fettcellene ødelegges når de behandles med sterk kulde. Denne behandlingsmetoden er utstyrt med Freeze Detect, som overvåker huden slik at du unngår frostskader. Etter CoolSculpting-behandlingen vil ikke fettcellene komme tilbake. Og det er ingen økning av fettceller i etterkant. Økning av fettceller skjer når vi legger på oss og avtar når vi fjerner fett. Vi produserer faktisk ikke flere fettceller etter puberteten – frysingen fjerner fettavleiringene en gang for alle. 

Når blir magefettet helsefarlig?

Det er ikke så store valker som skal til før negative effekter slår inn.

Magefett kan være helseskadelig og øker risiko for hjerte – og karsykdommer

I en fersk forskningsstudie konkluderer forskere med at selv en moderat økning av magefett, hos folk som generelt sett ikke er særlig overvektige, kan gi økt risiko for nyreproblemer.

Det er ikke nytt at fedme gir nyreproblemer, men det skal altså mye mindre magefett til før problemer kan komme.

Grunnen er at magefettet er hormonelt aktivt og skiller ut kjemiske stoffer som reduserer blodtilstrømningen til nyrene, og øker blodtrykket i dem. Dermed nedsettes nyrefunkjonen, og den er essensiell for oss. Nyrene renser nemlig blodet og skiller ut avfallsstoffene som urin.

Kombinasjon av vitenskap og teknologi 

Etter mange års forskning kan du føler deg trygg på at CoolSculpting-prosedyren er basert på vitenskapelig dokumentasjon. Klinisk forskning som evaluerte effekten og sikkerheten til behandlingen, har resultert i 52 publikasjoner om emnet. 

 

Del innlegg:

Få siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og tilbud rett i innboksen din.