Hårfjerning & IPL

OM BEHANDLINGEN

Hårfjerning med IPL

IPL-behandling er sikkert, effektivt og skånsomt. Behandlingen er medisinsk dokumentert.
IPL (Intense Pulsed Light) bruker hvitt lys bestående av mange frekvenser (bølgelengder) sammenlignet med lasere som bare bruker en bølgelengde (farge). IPL har bredspektrede bølgelengder og derfor evnen til effektivt å behandle mange forskjellige tilstander, som hårfjerning, sprengte blodkar og pigmentflekker.

Ved hårfjerning vil flerspektret lys avgi energi som opptas av pigmentet i håret. Lysenergien ledes til cellene i hårsekken via pigmentet i håret og ødelegger hårroten. Effekten er derfor best dersom du har mørke hår og lys hud. Ved mørkere hud og lysere hår reduseres effekten.
Hår veksler mellom aktive og hvilende faser. Behandlingen virker kun på hår i vekstfasen, og da mange hår til enhver tid er i hvilefase tilsier dette at man trenger flere behandlinger.

Gravide og ammende kan ikke behandles med IPulse IPL. Lyse, grå eller røde hår lar seg ikke behandle. Er huden for mørk, frarådes behandling, grunnet økt risiko for utvikling av pigmentforandring.
Vær nøye med dokumentasjon av medisinbruk og sykdom når du fyller ut kundekort før behandling. Dette for at sykepleier skal kunne gjøre en sikkerhetsvurdering før behandling.

Før behandling barberes det aktuelle området, ideelt gjøres dette hjemme 1-2 dager før behandling. Ved første behandling kan det være lurt å beholde et lite område med hår slik at behandler kan se farge og tykkelse.
En klar gelé legges på behandlingsområdet og en glasskrystall presses mot huden. Et kraftig energilys sendes ned i hårsekkene.
Hvor mye man kjenner av behandlingen avhenger av hvilket område som behandles, stort sett vil det kun kjennes som små varme stikk i huden.
Etter behandling vil huden kunne være litt rød og varm, men dette gir seg vanligvis i løpet av et par timer.

Normalt gjennomfører man 4 til 8 behandlinger, men dette varierer i forhold til hårvekst og hvilket område som behandles.
Det bør gå 6-8 uker mellom hver behandling.
Hårreduksjonen er ikke permanent. Resultatet bør derfor vedlikeholdes 1-2 ganger i året etter gjennomført behandlingsløp.

Skal behandlingen virke, må det være hår i hårsekkene. Du må derfor ikke bruke hårfjerningskrem, nappe eller vokse minimum 3 uker i forveien av behandling i det området du vil behandle.
Er huden solbrun på grunn av solarium, sol eller selvbruningskrem kan pigmentforandringer oppstå. Det er derfor svært viktig at du ikke har solt deg eller er solbrun før behandling, samt unngår soling 4-6 uker før og etter behandling. Skal du være ute i solen (ikke direkte soling) må du bruke minimum solfaktor 30 eller dekke til det behandlede området. Husk at man alltid eksponeres for UV-stråler så lenge det er lyst, også gjennom vindu og bilrute.

 

Hårfjerning med voks

LEGGER/LÅR/ARMER PRIS PR.OMRÅDE kr. 490,-

BIKINI/ARMHULER/ANSIKT PRIS PR.OMRÅDE kr. 400,-

LEGGER, LÅR OG BIKINI kr.1050,-

OVERLEPPE/HAKE/BRYN PRIS PR.OMRÅDE kr. 275,-

OVERLEPPE OG HAKE kr. 395,-

RYGG/BRYST ELLER MAGE PRIS PR.OMRÅDE kr. 750,-

RYGG, MAGE OG BRYST kr. 1295.-

 

Young beautiful woman touching her neck